繁华的购物中心顶处是一处纯净的空间

时间:2019-08-12 来源: 旅游

  00:44:34建筑灵感

  

地板竹林

BambooForestontheRoof

受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全不同的地方。该设计希望通过喧闹的市中心,通过繁华的购物中心,到建筑物的顶部,然后进入一个纯粹的空间,以创造对比空间体验的游客的效果。

Thelocationofthisprojectisveryspecial-ontheroofofahugeshoppingmall.Ourclientwantstobuildasmallbuildinghereforrecreationandreceivingfriends.ThisshoppingmallislocatedintheCBDofthecity.Duetoitshugesize,therearevariousformsofbusinessinit,includingshopping,cateringandentertainment,whileitsconsumersarefromallclassesofthesociety.Itisextremelyprosperousandbusyhere,anditisfullofattractionandfun.Ourdesignisinspiredbythisuniquefieldcondition-tocreateaplacewhichistotallydifferentfromthenoisysurroundings.Theeffectweaimtoachieveisthat,whenvisitorspassthenoisybusystreetsandarriveattheroof,theygetintoapurespace,whichisingreatcontrastwiththesurroundingspaces。

该项目位于购物中心屋顶的最东侧。该建筑使用由其他功能室封闭的U形场地。该项目规模小,占地面积320平方米,建筑面积220平方米。空间构造的手段非常简单。在U形场中插入长方体,U形开口端由墙围住,以保证隐私;在长方体和外壳之间保留不同的尺寸,形成庭院和庭院。花园和庭院充满了竹子。建立一个艺术概念,建筑物位于竹林中。建筑物的内部功能非常清晰,隐私空间和服务空间被视为不同的“盒子”。 “盒子”和“盒子”是公共活动区域。

Thisprojectisontheeastsideoftheroofoftheshoppingmall.ItisaU-shapedspaceenclosedbyroomswithdifferentfunctions.Theprojectisnotbig,coveringafloorareaof320squaremetersandabuildingareaof220squaremeters.Meansofspaceconstructionisextremelysimple.AcuboidisinsertedintheU-shapedspace,andawallisbuiltontheopensideoftheUshapetoensureprivacy.Spacesareleftbetweenthecuboidandthewallforbuildingcourtyardandpatio.Bamboosareplantedalloverthecourtyardandpatio,creatinganimagethatthebuildingishiddeninthebambooforest.Functionareasareveryclearintheinteriorspace.Ifweregardtheprivatespaceandservicespaceastwodifferentboxes,thenspacebetweenthesetwoboxesisthepublicarea。

美丽的光线,纯白色,绿色竹子是空间的主要元素。建筑周围的庭院,庭院和天窗不仅可以最大限度地减少室内和室外之间的关系,还可以为建筑带来全方位的自然采光。一天中不同时间的光影变化为空间带来了丰富的表现。纯白色结合了内饰中的所有元素和材料,创造出极其纯净和抽象的空间。它被建筑物周围的竹林所环绕,隐含着对大自然的隐喻。它的艺术构思让人感觉他们在竹林中,享受着竹子的轻松氛围。美丽的光线,纯净的白色和青翠的竹子使空间抽象和空灵,人体和心灵因此得到缓解和清空。

的光子,purewhiteandgreenbambooarethemainelementsofthespace.Courtyard,patiosandskylightssurroundthebuildingnotonlyblurtheboundarybetweeninteriorandexteriortothegreatestextent,butalsobringnaturallightingtothebuildingfromalldirection.Andthechangesoflightandshadowatdifferenttimeofthedaybringrichexpressiontothespace.Thepurewhitecombinesallelementsandmaterialsintheinteriorspaceandcreatesanextremelypureandabstractspaceatmosphere.Thebambooforestaroundisametaphorofnature: creatinganimagerywhichmakespeoplefeellikebeinginthebambooforestandenjoyingthewindbreeze.Theclearlight,purewhiteandgreenbamboomakethespaceabstractandethereal,thusvisitorcouldfeelrelaxedandeaseduphere。

分析图

设计机构:VSTUDIO /没有空间

设计师:胡全春

设计团队:张飞,向伟,王义良,李龙杰

结构设计:Alateng Chang

软装配:Fatai Soft Design Agency

项目建设:北京罗奇装饰有限公司

摄影师:金维奇

摄影模特:刘炜

项目类型:会所

土地面积:320平方米

建筑面积:220平方米

设计时间:2017.01-2017.03

建设时间:2017.04-2017.09

工作室网站:

Studio邮箱:

作者:胡全春

DesignCompany: VSTUDIO

设计师: HuQuanchun

DesignTeam:张飞,项宇,王松亮,李龙杰

StructureDesign: Alatengchang

SoftDecoration: FataiDecorationDesignOrganization

建设:北京罗奇装饰有限公司

摄影师:金维奇

摄影模特:刘璇

ProjectType:俱乐部

FloorArea: 320m2

BuildingArea: 220m2

DesignPeriod: 2017.01-2017.03

ConstructionPeriod: 2017.04-2017.09

DesignCompanyWebsite:

电子邮件:

文字:胡泉春

本文由VSTUDIO/Essence Space提供,所有版权归VSTUDIO/All Spaces所有。

“特殊建筑网络”的所有内容均受私人网络版权保护。如果您需要转载,请注明出处

地板竹林

BambooForestontheRoof

受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全不同的地方。该设计希望通过喧闹的市中心,通过繁华的购物中心,到建筑物的顶部,然后进入一个纯粹的空间,以创造对比空间体验的游客的效果。

Thelocationofthisprojectisveryspecial-ontheroofofahugeshoppingmall.Ourclientwantstobuildasmallbuildinghereforrecreationandreceivingfriends.ThisshoppingmallislocatedintheCBDofthecity.Duetoitshugesize,therearevariousformsofbusinessinit,includingshopping,cateringandentertainment,whileitsconsumersarefromallclassesofthesociety.Itisextremelyprosperousandbusyhere,anditisfullofattractionandfun.Ourdesignisinspiredbythisuniquefieldcondition-tocreateaplacewhichistotallydifferentfromthenoisysurroundings.Theeffectweaimtoachieveisthat,whenvisitorspassthenoisybusystreetsandarriveattheroof,theygetintoapurespace,whichisingreatcontrastwiththesurroundingspaces。

该项目位于购物中心屋顶的最东侧。该建筑使用由其他功能室封闭的U形场地。该项目规模小,占地面积320平方米,建筑面积220平方米。空间构造的手段非常简单。在U形场中插入长方体,U形开口端由墙围住,以保证隐私;在长方体和外壳之间保留不同的尺寸,形成庭院和庭院。花园和庭院充满了竹子。建立一个艺术概念,建筑物位于竹林中。建筑物的内部功能非常清晰,隐私空间和服务空间被视为不同的“盒子”。 “盒子”和“盒子”是公共活动区域。

Thisprojectisontheeastsideoftheroofoftheshoppingmall.ItisaU-shapedspaceenclosedbyroomswithdifferentfunctions.Theprojectisnotbig,coveringafloorareaof320squaremetersandabuildingareaof220squaremeters.Meansofspaceconstructionisextremelysimple.AcuboidisinsertedintheU-shapedspace,andawallisbuiltontheopensideoftheUshapetoensureprivacy.Spacesareleftbetweenthecuboidandthewallforbuildingcourtyardandpatio.Bamboosareplantedalloverthecourtyardandpatio,creatinganimagethatthebuildingishiddeninthebambooforest.Functionareasareveryclearintheinteriorspace.Ifweregardtheprivatespaceandservicespaceastwodifferentboxes,thenspacebetweenthesetwoboxesisthepublicarea。

美丽的光线,纯白色,绿色竹子是空间的主要元素。建筑周围的庭院,庭院和天窗不仅可以最大限度地减少室内和室外之间的关系,还可以为建筑带来全方位的自然采光。一天中不同时间的光影变化为空间带来了丰富的表现。纯白色结合了内饰中的所有元素和材料,创造出极其纯净和抽象的空间。它被建筑物周围的竹林所环绕,隐含着对大自然的隐喻。它的艺术构思让人感觉他们在竹林中,享受着竹子的轻松氛围。美丽的光线,纯净的白色和青翠的竹子使空间抽象和空灵,人体和心灵因此得到缓解和清空。

的光子,purewhiteandgreenbambooarethemainelementsofthespace.Courtyard,patiosandskylightssurroundthebuildingnotonlyblurtheboundarybetweeninteriorandexteriortothegreatestextent,butalsobringnaturallightingtothebuildingfromalldirection.Andthechangesoflightandshadowatdifferenttimeofthedaybringrichexpressiontothespace.Thepurewhitecombinesallelementsandmaterialsintheinteriorspaceandcreatesanextremelypureandabstractspaceatmosphere.Thebambooforestaroundisametaphorofnature: creatinganimagerywhichmakespeoplefeellikebeinginthebambooforestandenjoyingthewindbreeze.Theclearlight,purewhiteandgreenbamboomakethespaceabstractandethereal,thusvisitorcouldfeelrelaxedandeaseduphere。

分析图

设计机构:VSTUDIO /没有空间

设计师:胡全春

设计团队:张飞,向伟,王义良,李龙杰

结构设计:Alateng Chang

软装配:Fatai Soft Design Agency

项目建设:北京罗奇装饰有限公司

摄影师:金维奇

摄影模特:刘炜

项目类型:会所

土地面积:320平方米

建筑面积:220平方米

设计时间:2017.01-2017.03

建设时间:2017.04-2017.09

工作室网站:

Studio邮箱:

作者:胡全春

DesignCompany: VSTUDIO

设计师: HuQuanchun

DesignTeam:张飞,项宇,王松亮,李龙杰

StructureDesign: Alatengchang

SoftDecoration: FataiDecorationDesignOrganization

建设:北京罗奇装饰有限公司

摄影师:金维奇

摄影模特:刘璇

ProjectType:俱乐部

FloorArea: 320m2

BuildingArea: 220m2

DesignPeriod: 2017.01-2017.03

ConstructionPeriod: 2017.04-2017.09

DesignCompanyWebsite:

电子邮件:

文字:胡泉春

本文由VSTUDIO/Essence Space提供,所有版权归VSTUDIO/All Spaces所有。

“特殊建筑网络”的所有内容均受私人网络版权保护。如果您需要转载,请注明出处

新闻排行
  1.   台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资

      台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资...

  2.   00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?

      00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?...

  3.   00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?

      00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?...

  4.   台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资

      台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资...

  5.   倪叔的思考暗时间昨天我要分享

      倪叔的思考暗时间昨天我要分享...

  6.   倪叔的思考暗时间昨天我要分享

      倪叔的思考暗时间昨天我要分享...

  7.   倪叔的思考暗时间昨天我要分享

      倪叔的思考暗时间昨天我要分享...

  8.   倪叔的思考暗时间昨天我要分享

      倪叔的思考暗时间昨天我要分享...

  9.   00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?

      00:44:34建筑灵感  地板竹林BambooForestontheRoof受设计策略发展的启发,创造了一个与周围环境完全?...

  10.   台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资

      台湾这几天虽然热到不行,但欧洲则遭遇更严重的热浪入侵,它将需要超过40度的高温,索尼最近开始筹集资...

日期归档